keskiviikko 27. elokuuta 2008

SUOMI JA JORMA

Ylen uutisten teettämässä kyselyssä kansalaisten suosikki uudeksi presidentiksi olisi Sauli Niinistö. Ei nyt keskitytä tuohon puolivallattomaan leskimieheen vaan nostetaan kyselystä yksi suosittu nimi joka olisi Suomen presidentiksi yhtä tervetullut kuin kikkelisyöpä. Jorma Ollila. Kuten luotettava suomalainen, puolassa valmistettu puhelimeni, on Jorma kelpo jörrikkä.

Suomea voisi johtaa kuin Nokiaa konsanaan. 

Ensiksi Jorppo voisi nostaa Suomen brändinä mailman kolmanneksi tunnetuimmaksi. Rahaa virtaisi valtion kassaan ja kaikki maailman ihmiset tietäisivät Suomen. Se, että valtaosa luulisi Suomen olevan Japani, ei haittaisi. Kaikki sujuisi kuin suomalaisessa hyvinvointivaltiossa kuuluisikin.

Pikkuhiljaa Suomi alkaisi jakaa hurjia optioita omistajilleen ja valtion kassaan ei enää virtaisikaan niin paljon rahaa. Jormis huomaisikin, että suomalaiset ovat kovin kalliita kansalaisia. Itäeuroopan kansalaiset, puhumattakoon aasialaisista, hoitaisivat suomalaisena olon paljon halvemmalla. Jokke voisikin lopettaa kokonaisia kaupunkeja Suomesta ja siirtää tuotantoa Puolan Koldzinakialandzakstaniin. Pian Jompsa tajuaisikin, että kun lopettaa kaupunkeja niin sen asukkaat jäävät kyllä työttömiksi, mutta toisin kuin Nokian tehtaiden lopettamisen yhteydessä, he eivät olisi enää työttömiä suomalaisia. Uudet suomalaiset Puolan Gönsktsidissä olisivat täysin työllistettyjä. Se, että entisessä Suomessa olisi viisi miljoonaa työtöntä (tai hieman alle sillä entisen Suomen ruotsinkielinen vähemmistö olisi yhä purjehtijoita), ei olisi enää Suomen ongelma. Hyvä Jorkku!

Ei kommentteja: