keskiviikko 20. elokuuta 2008

KUNNALLISVAALEISTA

Paavo Lipponen luopuu viimein työhuoneestaan eduskuntatalolla. Oli jo aikakin. Kaveri ei ole ollut töissä koko rakennuksessa yli vuoteen.

Paavo ei hätää. Meidän verkkokellarissa on tilaa.

 

Kunnallisvaaliehdokkaista.

Päätin laskea kunnalisvaaliehdokkaiden keski-iät (ihan vain koska olen ihan saatanan hyvä matikassa). Otin esimerkiksi Helsingin vaalipiirin. Rkp saalisti ehdokkaidensa kanssa kärkisijan. Heidän keski-ikänsä oli 47.7 vuotta. Ei mitään lapsia enää. Kokoomus sai kunnioitettavan 45.2 vuotta. Vasemmisto ja Vihreät olivatkin huomattavasti nuorekkaampaa sakkia. Vasemmisto pääsi tasan neljäänkymppiin kun taas Vihreät jopa niin alhaiseen kuin 38 vuoteen. Demareista ei ole hajuakaan heidän kehnonlaisesti informaatiota tarjoavien nettisivujen takia.Keskustaa en jaksanut laskea sillä ei kai kukaan helsinkiläinen heitä äänestäisikään. Rkp:n nuorin ehdokas oli 20 vuotta ja vanhin 78. Kokoomuksen nuorin myös 20 ja vanhin 69. Itse asiassa heillä on neljä 69 vuotiasta ehdokasta. Hassumpi kaveri voisi keksiä tästä jonkin alatyylisen letkauksen. Vasemmiston nuorin oli myös 20 vuotta ja vanhin 68. Vihreät nuorekkaimpia tässäkin 18 vuotiaalla ehdokkaallaan. Tosin vanhin oli 71 vuotta. 

 

Nyt on pohdittu, että pitäisikö tulevaisuudessa laskea äänestysikää kuuteentoista vuoteen. Siihen en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta takaan sen, että kun kunnallisvaalien äänestysprosentti jää taas jonnekin kuudenkympin kieppeille, niin yli neljäkymmentä vuotiaiden äänestysprosentti on lähempänä yhdeksääkymmentä ja 18-30 vuotiaiden paljon, paljon pienempi. Ja luuletteko että teidänkin vanhempanne äänestävät jotain alle kolmikymppistä. Ei todellakaan. Mummot ja papat hallitsevat tätä maailmaa kuten on aina ollut ja tulee aina olemaan (pitäähän niitä varoa metrossakin ettei ne jyrää yli). Sitten ihmetellään kun oma kunta ei ota huomioon yhtäkään nuorta. Miksi ottaisikaan, ei ne äänestä.

Joten tehdään tällä kertaa poikkeus ja äänestetään. Mielellään nuorta ehdokasta jolla olisi oikeasti jotain uutta tarjottavaa.


 

Ei kommentteja: