maanantai 18. elokuuta 2008

MITEN NÄILLÄ POLIITIKOILLA RIITTÄÄ AIKAA?


Olen tässä pohtinut oman aikani riittämättömyyttä. En saa oikein mitään tehdyksi. Tiskit odottavat keittiössä jo toista viikkoa, biojäte on alkanut maatua vaatekaappiin (don`t ask), essee metsätyökoneiden historiallisista saavutuksista on  puoli vuotta myöhässä ja jo toista kymmentä vuotta olen yrittänyt valita Samantha Foxin ja Sabrinan väliltä, mutta aika ei riitä. 

Onneksi poliitikoilla on oma aikavyöhykkeensä. Otetaan esimerkiksi Jutta Urpilainen, joka tietysti on kansanedustaja ja SDP:n puheenjohtaja. Jutta on paljon muutakin kuin punertava housupuku. Hän on Kokkolan kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja, Kokkolan kaupungin kaupunginvaltuutettu, Keski-Pohjanmaan liiton maakuntavaltuuston puheenjohtaja, Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallituksen varapuheenjohtaja, Suomen UNESCO-toimikunnan jäsen, Kokkolan omaishoitajat ja läheiset ry:n hallituksen jäsen, Koivuhaan Nuorten Kotkien puheenjohtaja, Kokkolan Estraditaiteenkoulun kannatusyhdistyksen puheenjohtaja, Kokkolan Talviharmonikan (Mikä on talviharmonikka? Onko kesähanuri eri asia?) hallituksen jäsen, Sotainvalidien palveluasuntosäätiön valtuuskunnan jäsen, Suomen YK-liitto ry:n puheenjohtaja, Syöpälasten järjestö SYLVA ry:n puheenjohtaja, Kansainvälisen Eurooppa-liike IEM valtuuston jäsen. 

Aika urakka. Kaikkeen riittää aika. No Juttahan on sentään suhteellisen nuori, ei päivääkään yli neljänkymmenenviiden, ja jaksaa painaa pitkää päivää, mutta mitenkäs esimerkiksi Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Rakel Hiltunen, joka taitaa lähennellä jo maagista sadan vuoden ikää? Hän istuu Suomen kuntaliiton hallituksessa, Helsingin invalidien yhdistyksessä, Helsingin reumayhdistyksessä, Terhokoti-säätiössä, Suomen reumaliiton valtuustossa, suomen Romaniyhdistyksessä, Käpylän kuntoutuskeskus Synapsian johtokunnassa ja Alzheimer-keskusliiton hallituksessa. 

Ja kun ajatellaan sitä, että kaikissa näissä tärkeissä asioissa ja luottamustoimissa he onnistuvat tekemään hyviä ja oikeita päätöksiä, niin se vasta uskomatonta onkin. Toista se on Terolla. En osaa edes päättää minkä pizzan tilaisin, mitä limua joisin, puhumattakoon siitä mitä mieltä kaupunginvaltuuston pitäisi olla Sipoon rakentamisesta tai tarvitsisiko Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri uusia leikkaussaleja ja pitäisikö Kokkolan talviharmonikan soida kesälläkin?

Onneksi on Matti Vanhanen, joka on muuten toiminut muun muassa Neste/Fortum Oyj:n ja HOK:n hallintoneuvostoissa, Uudenmaan liiton hallituksessa, Varusmiesliiton puheenjohtajana ja Maaseudun raittiusliiton puheenjohtajana, jonka ansiosta tiedämme, että cokis lightiä sen olla pitää.

Tero

Ai niin, ens kerralla kun haastattelen Vanhasen Masaa otan tyynyn mukaan.

Ei kommentteja: